Een SEO migratie… wat is dat?

Wat is een SEO migratie?

Wanneer je jouw website gaat verhuizen naar een andere URL, server of er de website wordt verbouwd, dan moet je dit aangeven binnen jouw website en richting Google. Zie het als een soort verhuisbericht. Dit geldt ook voor jouw SEO scores, website titels en omschrijvingen. Al deze SEO gerelateerde stukken kunnen geëxporteerd én geïmporteerd worden. Let wel op dat dit secuur gebeurd om te voorkomen dat je al jouw SEO scores verliest. (En dus ook jouw ranking in Google).

Waarom is een website migratie nodig?

Een website migratie gebeurd met name als jouw website een super vette update van Blub krijgt of van domeinnaam wisselt. Een SEO migratie is hier één van de meest belangrijke aspecten van. Hierdoor verandert vaak ook de URL structuur. Dus wordt jouw website op de schop gegooid of wordt jouw domein ergens anders gehost? Dan is een website migratie nodig. Een SEO migratie wordt daarbij vaak vergeten. Maar let op! Dit is juist één van de belangrijkste onderdelen.

Is dat moeilijk?

Een website migratie of SEO migratie is zeker geen makkelijke klus. Wij raden ook zeker af om dit zelf te doen aangezien een foutieve SEO migratie de positie van jouw website in Google compleet verpest. De positie van sommige zoekresultaten waar je zo lang aan hebt gewerkt kan ineens weg zijn. Om dit terug te krijgen ben je al snel maanden verder. Of sterker nog, jouw website wordt helemaal niet meer geïndexeerd! Dat betekent dat jouw website niet vindbaar zal zijn via Google (en andere zoekmachines).

Hoe werkt een SEO migratie?

Een SEO migratie is dus prioriteit nummer 1 als je overgaat naar een nieuwe website, domeinnaam of URL. Als je gaat verhuizen geef je vrienden, familie en jouw internetprovider een verhuisbericht. Dat is exact hetzelfde bij een website migratie. De focus tijdens zo’n migratie is met name de SEO migratie. We letten daarbij op de volgende punten:

  • Breng de sitemap in kaart, als er een URL verandert moet je dit duidelijk aangeven binnen jouw website.
  • Zorg voor een veilige website met een SSL verbinding.
  • Indexeer al jouw (belangrijkste) pagina’s, zorg dat ze te vinden zijn in Google.
  • Neem alle SEO technische aspecten over via een export/import.
  • Geef jouw verhuisbericht door aan Google (en andere zoekmachines).
  • Controleer of alles goed staat en er geen 404 pagina’s voorkomen.

 

Afhankelijk van een bepaalde website/webshop kunnen er meer technische punten naar voren komen. Lees je dit en denk je: uuuuuhh… waar moet ik beginnen? Dat snappen wij bij Blub als geen ander. Gelukkig hebben wij experts in onze vijver zwemmen waarvoor dit dagelijkse kost is. Geen zorgen dus, wij helpen jou. Wij verhuizen jouw website, schrijven de verhuisberichten en zorgen dat jij nog sterker doorgaat dan jouw vorige website al was!

Voorkom dat jouw website zijn score verliest!

Natuurlijk wil niemand op de laatste plaats in Google staan, of sterker nog, helemaal niet vindbaar zijn! Gaat jouw website migreren? Vraag een expert om hulp. Bij Blub staan we voor jou klaar en verzorgen wij jouw migratie alsof het onze eigen website is.

Wil je dat wij jouw website een compleet nieuw uiterlijk geven of wil je hulp bij SEO werkzaamheden? Ook dan mag je altijd contact met ons opnemen. Lees meer over SEO op deze pagina.