Webdesign, de basis voor een goede website!

De eerste indruk maak je maar 1 keer

Een goede eerste indruk maak je maar 1 keer, zorg er daarom voor dat de website er netjes uitziet, snel inlaadt, dat de juiste content zichtbaar is en dat er gemakkelijk genavigeerd kan worden. 

Onderdelen van een goed webdesign

De homepage

De belangrijkste pagina van een website is vaak de homepage. Dit is namelijk de meest bekeken pagina. Zorg er daarom met een goed webdesign voor dat deze pagina de aandacht vasthoudt waardoor bezoekers langer op de pagina blijven. Met een visueel aantrekkelijke homepage blijven bezoekers langer op de website. Daarnaast moet goed duidelijk worden wat jij als bedrijf te bieden hebt.

Navigatie

Nadat er een goede eerste indruk is achtergelaten wil de bezoeker meer weten over een bepaalt product of dienst. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat bezoekers hier gemakkelijk naartoe kunnen navigeren. Dit kun je doen door een goed gelabelde navigatiebalk of een hamburgermenu met verschillende belangrijke pagina’s. Natuurlijk zijn er ook pagina’s die minder belangrijk zijn. Deze kun je kwijt in de footer aan de onderkant van de website. Zo zorg je er voor dat je geen overvolle navigatiebalk krijgt die er niet mooi uitziet en bovenal niet meer overzichtelijk is. 

Let's get visual

We hebben het al gehad over een website die visueel aantrekkelijk is. Maar hoe zorg je daarvoor? Het logo, de typografie, kleuren, buttonstyling, foto’s en lay-out zijn key voor een mooie website. Bij Blub kijken we altijd naar het logo en de kleuren die daarin worden gebruikt. Deze kleuren laten we terugkomen in de website zodat er een mooi geheel ontstaat. Maar een van de belangrijkste onderdelen van een goede website is het gebruik van foto’s. En dan hebben we het niet over stockfoto’s maar over echte foto’s van jouw bedrijf (en personeel). Echte foto’s laten een verhaal zien en zorgen voor een goede uitstraling van het bedrijf.

Content

Nu de website er visueel goed uitziet is het tijd om te kijken naar de teksten die we gaan plaatsen. Deze teksten moeten geschreven worden in de tone-of-voice die past bij jouw bedrijf. Is het bedrijf heel formeel, gebruik dan de u-vorm. Ben je juist heel informeel? Dan is de je-vorm de beste keuze. Daarnaast moet je er voor waken om niet teveel tekst op de website te plaatsen. Dit oogt rommelig en weerhoudt de bezoekers ervan om de tekst te lezen. Zorg daarom dat je kort en bondig jouw toegevoegde waarde kunt aantonen in een paar zinnen. Tot slot is het belangrijk om de bezoekers te triggeren een aankoop te doen, contact op te laten nemen of al je producten en diensten te laten zien. Dit doe je met goede call to actions.

Mobielvriendelijkheid

Nu je een goed beeld hebt gekregen van de vereiste van een goede website is het belangrijk om te kijken hoe gebruiksvriendelijk je website is voor mobiele gebruikers. Meer dan de helft van de Nederlanders bezoekt een website als eerste op zijn telefoon. Daarmee is een goede eerste indruk achterlaten nog belangrijker geworden.

Webdesign door Blub

Een goede website maken die voldoet aan deze eisen is geen gemakkelijke klus. Daarom helpen onze vormgevers en websitebouwers jou graag met het creëren van de website die er mooi uitziet en bovendien goed werkt. Zowel op een desktop als op een smartphone.