Waarom is social media zo belangrijk voor jouw bedrijf?

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een marketingmiddel waarbij social media wordt ingezet met als doel marketing- of communicatiedoelstellingen te realiseren. Met social media marketing communiceer je met de doelgroep.

Voordelen van social media marketing

Social media heeft verschillende voordelen voor je bedrijf.

  • Het inzetten van sociale media is gratis! Natuurlijk vergt het wel de nodige tijd en inzet.
  • Je vergroot het bereik van je bedrijf, wat zorgt voor meer naamsbekendheid.
  • Als jouw klant je vaak tegenkomt op sociale media dan beïnvloed het hun koopgedrag. Zo blijkt uit onderzoek dat klanten die bedrijven op social media volgen, vaker hun producten of diensten kopen.
  • Door actief én op de juiste manier links te delen genereer je meer websiteverkeer.

Wat moet je weten voordat je begint met social media marketing?

Waarom is social media zo belangrijk voor jouw bedrijf? Er zijn een paar dingen die je moet weten en waar je rekening mee moet houden voordat je begint aan social media marketing.

  1. Laat regelmatig wat van je horen! Plaats niet drie berichten per week en vervolgens een maand niks. Probeer regelmaat te creëren in het plaatsten van je berichten.
  2. Maak optimaal gebruik van het kanaal. Ben je actief op Instagram? Plaats mooie afbeeldingen en gebruik hashtags. Zo kunnen gebruikers die je niet volgen, je wel vinden omdat ze dezelfde interesses hebben.
  3. De belangrijkste: weet wie je doelgroep is! Het heeft geen zin om op Facebook te zitten als jouw doelgroep heel jong is. In dat geval zijn andere kanalen, zoals Instagram, interessanter.

Welke content werkt?

Er zijn verschillende soorten content dat mensen aanspreekt. Je moet ervoor zorgen dat je mensen inspireert en enthousiasmeert. Wat kun je doen met jouw product? Laat het zien! Zo kan je bijvoorbeeld ook handige tips & tricks delen.

Mensen zijn vaak nieuwsgierig naar wat een ander van jouw product of dienst vindt. Deel daarom een verhaal van je klant of laat projecten zien waarbij de ervaring van de klant goed was. Ook belangrijk om te weten: het is niet erg om af en toe dezelfde content te plaatsen, mits het goede content is. Licht het dan net wat anders uit of gebruik andere foto’s of video’s.

Ook kan je inhaken op bepaalde gebeurtenissen. Is het Kerst? Verzin wat leuks voor de feestdagen. Om voor meer interactie te zorgen kan je vragen naar de mening van je volgers. Plaats een poll en laat ze bijvoorbeeld kiezen tussen twee producten. Al deze content is interessant en interactief.

Hulp nodig bij social media marketing?

Social media is anno 2020 onmisbaar voor (bijna) elk bedrijf. Vind je social media veel gedoe, lastig of kost het je te veel tijd? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag met het bereiken van jouw doelstellingen.