Waarom bedrijfsfotografie goed is voor jouw bedrijf

Door de jaren heen is het steeds belangrijker geworden om professionele bedrijfsfotografie te gebruiken voor jouw content, denk aan social media posts, advertenties, je website en nieuwsbrieven. Mooie beelden zijn de basis van een goede website en marketingstrategie. De foto’s die jij gebruikt, is het eerste wat jouw publiek ziet. Ze vormen daardoor direct een beeld van jouw bedrijf. Het is dus duidelijk dat goede foto’s van groot belang zijn voor jouw bedrijf. In deze blog vertellen we je hier graag meer over.

Het belang van professionele bedrijfsfotografie voor jouw marketing

We weten dat beeldmateriaal enorm belangrijk is voor jouw content, maar waarom precies? Wij adviseren echter wel om gebruik te maken van professionele foto’s in plaats van stockfoto’s. Met stockfoto’s zul je namelijk je onderscheidend vermogen tegenover de concurrent verliezen omdat deze niet uniek zijn. Wij zetten graag een aantal voordelen van professionele fotografie op een rij:

Reden genoeg dus om na te denken over het laten maken van professionele foto’s door een bedrijfsfotograaf.

Waar moet je op letten wanneer je een bedrijfsfotograaf inhuurt?

Wanneer je ervoor kiest om een bedrijfsfotograaf in te huren, is het belangrijk dat je goed voorbereid het traject in gaat. Wij zetten aantal belangrijke punten op een rijtje waar jij rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste bedrijfsfotograaf!

Kijk naar het portfolio van de fotograaf

De meeste bedrijfsfotografen hebben een portfolio waarin zijn werk zichtbaar is. Vaak is deze te vinden op de website of de Instagram van de fotograaf. Dit portfolio geeft meestal al veel weg over de stijl van de fotograaf en of deze bij jouw organisatie past. Kijk in het portfolio of de kwaliteit van de foto’s goed is en of ze consistent zijn. Het beeld dat bezoekers van jouw website of social media hebben is gebaseerd op de foto’s die hierop gepost worden. Wees dus zeer kritisch met het kiezen van de perfecte bedrijfsfotograaf.

Achterhaal de ervaring van de fotograaf

Hoe meer ervaring de fotograaf heeft, hoe beter de kans dat de foto’s aansluiten op jouw wensen. Door de portfolio van de fotograaf te bekijken wordt er al veel duidelijk. Maar niet alles kan worden opgemaakt uit de portfolio. Zo kan een ervaren fotograaf vaak goed inspelen op onverwachte omstandigheden. Ook reviews zijn belangrijk om te lezen zodat jij zeker weet dat je de goede keus maakt.

Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken

Het is altijd goed om te weten waar je aan toe bent, vooral wat prijzen betreft. Zorg er dus voor dat je duidelijke prijsafspraken maakt met de fotograaf zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag dus een op maat gemaakte offerte aan en zorg dat de prijs vast komt te staan voordat je zaken gaat doen met de fotograaf. Naast het bedrag is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden. Zo hebben sommige fotografen voorwaarden omtrent het gebruik van de foto’s. Kijk hier dus goed naar in je zoektocht naar de juiste fotograaf.

Hulp nodig bij het inzetten van bedrijfsfotografie?

Ben jij op zoek naar een geschikte fotograaf voor jouw bedrijf? Wij denken graag met je mee! Neem eens een kijkje op de website van onze ‘huisfotograaf’ Richard Rood. Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen? Of heb je hulp nodig bij het bepalen van jouw doelstellingen? Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen.