Zo maak je een goede eerste indruk met je website!

Zo maak je een goede eerste indruk met je website!

Het maken van een goede eerste indruk met je website is van groot belang om bezoekers en potentiële klanten langer op je website te laten blijven. Dit kan resulteren in het ondernemen van verschillende acties, zoals het lezen van een blog, het plaatsen van een bestelling of het invullen van een contactformulier. En dat is uiteindelijk wat je wilt! Hier zijn een paar belangrijke stappen om een positieve eerste indruk te maken met je website: 

Professioneel ontwerp

Het is belangrijk dat je aansluit bij het doel en de identiteit van je merk of bedrijf. Dit kun je bereiken met een passende huisstijl en teksten die jouw doelgroep aanspreken. Blub kan je helpen om je visie tot leven te brengen in een modern en professioneel websiteontwerp 

Snelheid en prestaties

Niemand heeft zin om lang te wachten op het laden van een website. De kans dat de bezoeker dan wegklikt of een andere website opzoekt, is vrij groot. Het minimaliseren van de laadtijd van je website is essentieel om de aandacht van je bezoekers vast te houden. Het draagt daarnaast ook bij aan de vindbaarheid. Wij zorgen voor een website met optimale prestaties en snelheid. Benieuwd hoe we dat doen? Neem contact met ons op!  

Duidelijke navigatie

Als je op een website landt, is het prettig als je duidelijk kan zien waar je naartoe moet. Zorg dat mensen niet verdwalen! Een ongestructureerde website zonder logische navigatie ziet er daarnaast slordig en onprofessioneel uit. Met een duidelijk menu, een logische opbouw en de juiste call to actions, zorg je ervoor dat jouw bezoekers de juiste weg op je website afleggen. . 

Zo maak je een goede eerste indruk met je website

Krachtige visuele elementen

Met mooie beelden, krachtige visuele elementen en videos trek je de aandacht van jouw websitebezoekers. Mensen zijn over het algemeen aangetrokken tot bewegend beeld. Het vertelt een verhaal en kan zelfs emotie roepen.

Directe waardepositie 

Een directe waardepropositie is voornamelijk belangrijk voor de bezoekers die (nog) niet bekend zijn met je merk. Met een waardepropositie laat je in één oogopslag zien wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom ze op jouw website moeten blijven in plaats van naar de concurrent te gaan. Een waardepropositie kun je goed terug laten komen in de homepage.  

Heldere call-to-actions (CTA)

Een calltoaction roept de klant op om een actie te ondernemen, zoals het klikken op een knop of zich inschrijven voor een nieuwsbrief. Het is belangrijk dat deze acties duidelijk zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat de klant ziet wat de bedoeling is van een bepaalde actie. Dit kan ook worden gebruikt om naar de contactpagina van een website te gaan, zoals hier. 

Heldere, foutloze teksten

Grammaticale fouten zorgen ervoor dat je website er minder professioneel uitziet. Het is daarom aan te raden om de teksten door meerdere mensen te laten controleren voordat deze op je website verschijnen. Hier helpen wij je graag mee! 

Inhoudsrelevantie

Bied inhoud aan die relevant is voor de verwachtingen van je doelgroep. Als een website vol staat met informatie die niet actueel of relevant is, wordt het moeilijker om de belangrijkste informatie te vinden. Laat je website zo nu en dan beoordelen door een expert om belangrijke informatie te prioriteren en de nietnuttige informatie te verwijderen. Bij Blub kijken we graag met je mee! 

Contact informatie en bereikbaarheid

Als de bezoeker nog andere vragen heeft, is het van belang dat ze je kunnen bereiken via een ander kanaal. Zorg er daarom voor dat contactinformatie en sociale medialinks op een goed zichtbare plek staan op je website.  

Laat Blub je helpen met je website!

Een professionele website zorgt ervoor dat je een goede eerste indruk achterlaat bij potentiële klanten. Ben je benieuwd hoe we jouw website kunnen optimaliseren? Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact op om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen.