Herman Collectables

Een website die exclusiviteit uitstraalt

Hermans Collectables, een gerenommeerde handelaar in exclusieve auto’s, benaderde Blub met de wens om hun online presence naar een hoger niveau te tillen. De bestaande website voldeed niet langer aan de eisen van het merk en miste de uitstraling die past bij de unieke collectie auto’s die ze verkopen.

Blub kreeg de uitdaging om een nieuwe website te ontwerpen die de exclusiviteit van Hermans Collectables uitstraalt en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en informatief is.

Wat hebben wij uitgevoerd?

Vooruitstrevend design

Het designteam van Blub creëerde een website met een moderne en eigentijdse uitstraling, met de nadruk op luxe en raffinement. De website is opgebouwd met een clean lay-out en hoogwaardige afbeeldingen, die de luxe uitstraling van de auto’s optimaal tot hun recht laten komen.

Een belangrijk aspect van het ontwerp was het creëren van een gebruiksvriendelijke interface. De website is eenvoudig te navigeren en bezoekers kunnen snel en gemakkelijk de informatie vinden die ze zoeken, of het nu gaat om het bekijken van de collectie, het lezen van nieuwsartikelen of het contact opnemen met de dealer.

Koppeling met Cargo

Eén van de eisen vanuit Hermans Collectables was dat het gemakkelijk moest zijn om auto’s toe te voegen aan het aanbod. Door een koppeling te creeeren met Cargo kunnen de werknemers van Hermans Collectables deze makkelijk toevoegen en staat alles direct op de juiste manier ingericht.

Extra aandachtspunten

  • De website is responsive en past zich dus automatisch aan op alle apparaten, van desktops tot smartphones.
  • De website is voorzien van een uitgebreide filterfunctie waarmee bezoekers snel en gemakkelijk de perfecte auto kunnen vinden.
De nieuwe website van Hermans Collectables is een perfect voorbeeld van hoe een doordacht ontwerp kan leiden tot een succesvolle online presence. De website is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook gebruiksvriendelijk en informatief. Dit heeft geleid tot een toename van het online verkeer, de verkoop en de algemene tevredenheid van de klant.