Google Display Network of Programmatic Display Advertising: welke past het beste bij jouw bedrijf? 

Online adverteren is essentieel voor de marketingstrategie√ęn van bedrijven over de hele wereld. Als het gaat om online marketing zijn er verschillende methoden en platformen beschikbaar om potenti√ęle klanten te bereiken, afhankelijk van het doel. Wil jij jouw bedrijf met branding een boost geven? Dan is Display Advertising een goede optie!¬†Twee mogelijke benaderingen van display advertising zijn het Google Display Network (GDN) en Programmatic Display Advertising. In deze blog leggen wij graag het verschil uit, zodat jij meer duidelijkheid hebt over welk netwerk het beste past bij jouw bedrijf en aansluitende doelstellingen. ¬†

Google Display Network  

Het Google Display Network (GDN) is een advertentieplatform dat beheerd wordt door Google. Dit platform wordt gebruikt door adverteerders om banner-advertenties te tonen op websites en apps die onder het Google-netwerk vallen. 

Programmatic Display Advertising 

Programmatic Display Advertising is een manier van online adverteren waarbij advertentieplaatsingen automatisch worden ingekocht. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende advertentienetwerken, en niet alleen het Google-netwerk. De mogelijkheden bij Programmatic Display Advertising gaan verder, doordat er wordt gewerkt met verschillende gegevensleveranciers en technologische hulpmiddelen, om zo het beste jouw doelgroep te bereiken.  

Targeting mogelijkheden 

Met het Google Display Network kunnen adverteerders hun doelgroep targeten op basis van demografische gegevens, interesses en trefwoorden. Het is een krachtig platform voor targeting, maar beperkt tot eigendommen binnen het Google-netwerk
Programmatic Display Advertising biedt vaak geavanceerde targetingopties, waaronder real-time bidding (RTB), datagestuurde targeting en segmentatie op basis van gedrag en context. Denk hierbij aan targeting op tijd, plaats, postcode, locatie of type apparaat. Deze benadering biedt adverteerders meer flexibiliteit in het bereiken van hun gewenste doelgroep. 

Beheer en Automatisering 

Het beheer van Google Display Network campagnes gebeurt via het Google Ads-platform, waarmee adverteerders controle hebben over budgetten, biedingen en targetinginstellingen. De automatisering binnen GDN is relatief beperkt in vergelijking met programmatic advertising.
Programmatic Display Advertising draait om automatisering. Geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie worden gebruikt om advertenties in realtime aan de juiste doelgroep te tonen. Dit zorgt voor effici√ęntere en effectievere campagnelevering. De campagnes worden beheerd in een online omgeving, waar aanbieders van advertentieplaatsingen en adverteerders samen komen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om real-time in te kopen, of rechtstreekse deals te sluiten met bepaalde websites/apps.¬†¬†

Kwaliteit en Selectiviteit 

GDN biedt adverteerders toegang tot hoogwaardige websites en apps binnen het Google-netwerk. Het heeft echter beperkte selectiviteit bij het kiezen van specifieke eigendommen.
Programmatic advertising biedt adverteerders meer controle over waar hun advertenties worden weergegeven, inclusief premium websites en apps. Hierdoor kunnen adverteerders een hogere kwaliteit en selectiviteit bereiken. 

Conclusie 

Kort samengevat biedt het Google Display Network een krachtig platform met een enorm bereik, maar beperktere controle en selectiviteit. Programmatic Display Advertising biedt adverteerders meer keuze, geavanceerde targetingopties en automatisering, waardoor de advertenties op een effici√ęntere en effectievere manier beheerd worden. De keuze tussen deze twee benaderingen hangt af van de doelstellingen en doelgroepen van adverteerders, maar beide kunnen krachtige instrumenten zijn om online zichtbaarheid en conversies te stimuleren. ¬†

Blub helpt jou! 

Wil je jouw branding een boost geven, en jouw merk of organisatie écht op de kaart zetten? Dan staat Blub voor je klaar! Wij zijn gespecialiseerd in Programmatic Display Advertising, en kijken graag aan de hand van jouw vraagstuk welke strategie het beste bij jou past.  

Neem vrijblijvend contact met ons op, en ontdek de mogelijkheden!