De kracht van Social Proof en hoe jij dit kan toepassen

De kracht van Social Proof en hoe jij dit kan toepassen

In een wereld vol keuzes is het hebben van recensies op je website een duwtje in de rug voor potentiële klanten. Deze sociale bevestigingen, ofwel social proof, kan de doorslaggevende factor zijn waarom de klant voor jou kiest. In deze blog leggen we uit waarom deze ‘online schouderklopjes’ essentieel zijn in de hedendaagse competitieve zakelijke arena.  

Waarom zou je social proof willen?

Je wilt social proof op je website hebben omdat het vertrouwen opbouwt bij bezoekers. Het toont de bezoekers dat anderen jouw product of dienst waarderen en vertrouwen, wat hen dan kan overtuigen om hetzelfde te doen. Positieve recensies, getuigenissen en cijfers over het aantal gebruikers creëren geloofwaardigheid en laten zien dat jouw aanbod de moeite waard is. Social proof is een krachtige manier om conversies te verhogen en bezoekers te overtuigen om actie te ondernemen.  

Als je op een website komt en je ziet gelijk een recensie of beoordeling laat dat zien dat iemand voor jou een goede ervaring met het bedrijf heeft gehad. De recensie kan geschreven zijn met hun persoonlijke ervaring of het kan een puntenaantal zijn zoals 1 tot 5 sterren. Hieronder zullen wij 3 voorbeelden uitlichten van klanten van Blub om te laten zien hoe wij dit laten zien op de website.  

 

Punten en sterren 

Bij “TAB” worden punten en sterren gebruikt om feedback weer te geven. Je ziet dat de sterren en punten zo goed als het hoogst mogelijke aantal bereiken, wat aangeeft dat vrijwel alle ervaringen positief zijn. Onder het puntenaantal staan de logo’s van vier bedrijven waarmee TAB heeft samengewerkt. Logo’s van partners en/of andere organisaties geven aan dat er een fijne samenwerking is tussen beide partijen. Dit zorgt voor vertrouwen.  

Geschreven recensie 

Op de website van Blanken Montage vind je een recensie die is gepost via Google. Deze beoordeling ontvangt 5 sterren en biedt een gedetailleerde uitleg van wat de klant zo geweldig vond aan de dienst. Deze recensie is geplaatst op de productpagina waar de beoordeling betrekking op heeft. Als de bezoeker een 5 sterren beoordeling leest , ontstaat er vertrouwen in het bedrijf en/of product.  

Klantenvertellen 

Bij “Mijn deur van staal” zie je dat de punten worden weergegeven via het klantenvertellen reviewsysteem. Dit is een erkend systeem dat veel waarde hecht aan de betrouwbaarheid van de reviews. Het is dus niet mogelijk om via klantenvertellen een neppe reactie achter te laten. Door te laten zien dat jouw beoordeling van klanten hoog is, zijn bezoekers eerder geneigd om verder te kijken op de website.

In een wereld vol keuzes en concurrentie kunnen recensies de doorslaggevende factor zijn. Ze bieden social proof en versterken de geloofwaardigheid van je merk. Breng social proof tot leven op jouw website. Blub staat klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor vragen.