4 redenen waarom infographics interessant zijn

Soms is een boodschap met woorden lastig over te brengen. Zo krijgen wij regelmatig de vraag ‘Wat is SEO precies en waarom zou ik moeten bloggen?’. Natuurlijk leggen we dit graag uit, zoveel mogelijk in heldere Jip-en-Janneke taal. Toch kan het wel eens gebeuren dat we uit ons enthousiasme veel woorden nodig hebben om de boodschap goed over te brengen. Voor iedereen die graag praat over zijn of haar vakgebied is dit waarschijnlijk een herkenbare situatie. Gelukkig bestaan er infographics! Infographics zijn ideaal om een complex verhaal op een aantrekkelijke en visuele manier over te brengen. Wij geven je 4 reden waarom infographics ook voor jou interessant zijn!

Wat is een infographic?

Door middel van een infographic kun je op een visuele manier informatie weergeven in een afbeelding. Een infographic kan op zichzelf staan maar wordt ook vaak toegevoegd aan een artikel ter versterking van de informatie. Een infographic is ideaal om complexe informatie, processen, data, diensten en producten weer te geven. In plaats van enkel platte teksten, ziet de lezer alle informatie in één oogopslag in een afbeelding. Met als resultaat dat de gemiddelde bezoeker meer onthoud van je verhaal, meer tot zich neemt en langer op je website blijft.

4 redenen om gebruik te maken van infographics

Het is ontzettend effectief

Met een infographic help je de bezoeker om jouw content op een gemakkelijke manier tot zich te nemen. Het is bewezen dat informatie uit infographics door gebruik van tekst, beeld en kleuren beter wordt opgeslagen in de hersenen dan informatie die via tekst wordt overgebracht. Dat heeft vooral te maken met het feit dat twee op de drie mensen visueel zijn ingesteld.

Makkelijk te delen

Een infographic is makkelijk te delen via verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest. Een mooie opgemaakte infographic nodigt uit om te lezen waardoor het bericht sneller online gedeeld zal worden. Dat levert je naamsbekendheid en traffic naar je website op!

Veel informatie

Bijna niemand zit te wachten op een blog of artikel van duizenden woorden. De kans is klein dat het hele artikel gelezen wordt. Zeker online zijn mensen gewend om vluchtig en scannend te lezen. Met een infographic kun je meerdere A4-tjes tekst samenvatten in een enkele infographic en precies dezelfde informatie op een effectieve manier overbrengen naar de lezer.

Goed voor je SEO

Infographics kunnen je SEO een flinke boost geven. Het is waardevolle content en wordt vaak goed gelezen, waardoor mensen langer op je website blijven. Daarnaast worden infographics vaak gedeeld, zeker op social media. Al deze zaken hebben een positief effect op je SEO!

Bij BLUB media vinden we het belangrijk dat onze klanten weten wat we doen en begrijpen we dat marketing- en mediatermen soms abracadabra lijken. Wij maken het graag begrijpelijk! Om dus nog even terug te komen op de vraag die we vaak krijgen ‘Wat is SEO precies en waarom zou ik moeten bloggen?’ Check onze infographic! 😊