Zo maak je een goede 404-pagina voor jouw website

De 404-pagina is zonder twijfel de pagina die jij je websitebezoekers zo min mogelijk wilt laten zien. Toch is het belangrijk dat deze pagina er goed uit ziet, je wilt immers niet je bezoekers van je website afjagen. Dit bereik je door je 404-pagina behulpzaam, origineel of grappig te maken. In deze blog leggen we je graag uit hoe je dit doet!

Wat is een 404-pagina?

Voordat je kan begrijpen hoe je een goede 404-pagina maakt, is het handig om eerst te weten wat het is. Een 404-pagina is simpel gezegd een melding die de webserver geeft wanneer de pagina die jij zoekt niet (meer) bestaat. Dit betekent niet dat jouw website niet werkt maar dat de webserver geen pagina kan vinden die gekoppeld is aan de ingevoerde URL. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dit het geval is. Zo kan er bijvoorbeeld een typfoutje gemaakt zijn, maar het kan ook zijn dat er een verwijzing op jouw website of een externe website niet klopt. Tenslotte kan een 404-pagina ook verschijnen wanneer een pagina die eerst wel op de website stond verwijderd of aangepast is.

Hoe maak je een goede 404-pagina?

Het is zonder twijfel het beste om 404-pagina’s zo veel mogelijk te vermijden door deze zo snel mogelijk op te lossen.  Toch is het niet altijd te voorkomen, in dat geval is een goede 404-pagina de oplossing en biedt het zelfs kansen. Om jouw bezoekers met een positief gevoel, en misschien wel met een lach naar jouw 404-pagina te laten kijken, moet de pagina er aantrekkelijk uitzien. Dit kan bijvoorbeeld met een grappige afbeelding of tekst. Maar vooral met behulpzame informatie die de bezoeker helpt om wél de gewenste informatie te vinden.

Voorbeelden van 404-pagina's

Heb jij wat inspiratie nodig voor het opmaken van jouw 404-pagina? Hieronder laten wij graag een aantal 404-pagina’s zien die wij voor onze klanten gemaakt hebben:

Hulp nodig?

Natuurlijk wil je niet dat jouw websitebezoekers een 404-pagina tegenkomen. Maar mocht dit toch gebeuren, is het belangrijk dat zij hier niet meteen door worden afgeschrikt. Zorg er dus voor dat jouw 404-pagina er aantrekkelijk uitziet!

Meest recente berichten

Deel dit bericht met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Coole dingen
Contact

Hulp nodig van een van onze medewerkers?