fbpx

Zo herken je een nepfactuur!

We merken de laatste tijd dat klanten van ons regelmatig gemaild worden met een spookfactuur voor bijvoorbeeld domeinregistratie. Deze zogenaamde spookfacturen zijn amper van echt te onderscheiden. Pas goed op en betaal nooit een factuur die er verdacht uitziet.

Meest recente berichten

Zo herken je een spookfactuur!

Social media marketing is een marketingmiddel waarbij social media wordt ingezet met als doel marketing- of communicatiedoelstellingen te realiseren. Met social media marketing communiceer je met de doelgroep.

  • Kijk goed wie de afzender is en controleer of je bij dat bedrijf een dienst of product hebt afgenomen. Bij twijfel kun je de afzender Googlen of proberen contact op te nemen. Als het om een spookfactuur gaat kun je geen contact met het bedrijf verkrijgen via de contactgegevens.
  • Het IBAN-rekeningnummer begint vaak met een buitenlandse afkorting.
  • Aan wie is de factuur gericht? Bij een spookfactuur wordt meestal een algemene aanhef gebruikt en is de factuur niet aan een specifieke persoon gericht.
  • Let ook goed op de kleine lettertjes. Zo staat er in een spookfactuur vaak:  “Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging”.

 

Spookfacturen komen helaas vaak voor. Pas dus goed op en trap er niet in! Bij twijfel kun je de mail altijd naar ons doorsturen.

Meest recente berichten

Deel dit bericht met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
CONTACT

Hulp nodig van een van onze medewerkers?

Wij helpen je graag om jouw bedrijf onder de aandacht brengen.