Wat is SEO?

Waar staat SEO voor?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization en is een verzamelnaam voor allerlei technieken om de positie van een website in Google te verbeteren. Door goed gebruik te maken van deze SEO-technieken kun je de positie verbeteren en daardoor meer bezoekers naar je website trekken!

Hoe werkt SEO?

Als we het hebben over SEO dan zijn er ontelbaar veel factoren die een rol spelen. Doordat het internet razendsnel verandert, veranderen ook de zoekmachines. Dat betekent dat factoren die 3 jaar geleden belangrijk waren, vandaag de dag misschien geen effect hebben. Dat maakt ook dat SEO een proces is wat eigenlijk nooit stopt. De factoren die nu een belangrijke rol spelen kunnen we grofweg opdelen in vier pijlers:

  • Optimaliseren belangrijkste zoekwoorden

Als hovenier in Utrecht wil je natuurlijk op de eerste pagina van Google zichtbaar zijn  wanneer mensen naar ‘hovenier Utrecht’ googelen. Door dit zoekwoord en synoniemen daarvan terug te laten komen op je website ziet Google dat je relevant bent en kunnen ze je belonen met een hogere positie.

  • Schrijven van duidelijke en relevante content

Door duidelijke en relevante teksten te plaatsen kun je toegevoegde waarde bieden voor bezoekers. Wanneer je met te veel zoekwoorden in teksten gaat strooien worden de pagina’s minder duidelijk en relevant. Hierdoor zullen bezoekers van je website eerder afhaken en klikken ze niet verder. Google houdt bij hoelang bezoekers op een pagina blijven en of ze doorklikken. Wanneer zij jouw website eerder verlaten zal Google je website minder goed waarderen.

Tip: Maak blogs om zoekwoorden die belangrijk zijn voor jouw website centraal te zetten en de kans op een beter vindbare website te vergroten. In een blog kun je ook links plaatsen naar andere pagina van de website. Zo zorg je voor meer links en maak je het bezoekers gemakkelijker om andere pagina’s te bekijken. Meer weten over het schrijven over blogs? Lees onze blog over blogs.

Linkjes zijn dus belangrijk voor een goede SEO. Linkjes van pagina’s met hoge autoriteit werken beter. De waarde van een backlink is afhankelijk van de relevantie tussen de websites. Is die er niet of nauwelijks? Dan adviseren wij om deze links te verwijderen.

  • Autoriteit

Google vindt de autoriteit van een website heel belangrijk. De autoriteit is op te delen op drie niveaus.

Domein autoriteit

De domein autoriteit wordt opgebouwd door de jarenlange goede staat van de website, de populariteit en het aantal correct werkende pagina’s op de website.

Pagina autoriteit

Lijkt veel op domein autoriteit maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Ook nu heeft de leeftijd van een pagina effect op de SEO. Verder geeft Google veel waarde aan links naar andere pagina’s en websites. Bij pagina autoriteit wordt ook gekeken naar de versheid van de pagina’s. Pas daarom regelmatig je pagina’s aan.

Link autoriteit

  • Duidelijke META structuur

De META structuur is de gehele structuur maar dan zonder de content. Google en Bing maken gebruik van crawlers om de structuur van een website te bekijken. Door een gestructureerde META structuur kunnen deze crawlers je website beter begrijpen.

Wat valt er onder de META structuur? :

  • Opmaak van titels (H1, H2, H3 enz)
  • Nette url’s
  • Breadcrumbs
  • Interne links

Veel gestelde vragen SEO

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization

Is SEO belangrijk?

Jazeker, een goede SEO zorgt er voor dat je beter gevonden wordt op Google

Welke factoren zijn belangrijk voor een goede SEO?

De belangrijkste factoren zijn:
Optimaliseren belangrijkste zoekwoorden
Schrijven duidelijke en relevante content
Autoriteit van de website
Duidelijke META structuur

Hoe creëer je de extra ruimte waarin deze vragen worden beantwoord?

Door middel van Rich Snippets kan je extra informatie geven en dus meer opvallen in de zoekresultaten in Google

Hulp nodig bij de SEO?

SEO is dus enorm belangrijk om een goed plekje te verkrijgen in Google. De bovenstaande technieken zijn de basis voor een betere positie. Wil jij SEO liever uitbesteden? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg!