Scoor rondom de feestdagen met deze ultieme marketingtips!

Verruim je budget

Het is belangrijk om voor het vierde kwartaal een iets ruimer budget over te houden als het gaat om marketing. Dit is nou eenmaal de periode waarin bedrijven de meeste omzet maken en de concurrentie is in deze tijd moordend. Zorg er dus voor dat jouw producten en/of diensten goed vindbaar zijn, zowel organisch als betaald. Doordat iedereen rondom de feestdagen meer inzet op advertenties, stijgen klikkosten. Een groter budget is dus zeker nodig rond de feestdagen. Houd hier dus rekening mee als je je marketingbudget aan het begin van het jaar gaat verdelen!

Alles op orde!

Het is belangrijk om je (ver) van te voren al goed voor te bereiden op de drukkere periode aan het einde van het jaar. Grote kans dat meer consumenten jouw website en producten gaan bekijken. Alles moet dus netjes op orde zijn. Zorg ervoor dat productpagina’s alle nodige informatie bevatten: prijs, reviews en de levertijd zijn hierbij het meest belangrijke. Gaat het door de drukte iets langer duren voordat de klant zijn bestelling binnen heeft? Zorg ervoor dat dit duidelijk staat aangegeven! Ook is het belangrijk om goed na te denken over concurrentie. Geef de consument een reden om een product bij jou te kopen en niet op een andere website. Dit kun je doen door de prijs bijvoorbeeld tijdelijk aan te passen of speciale kortingscodes aan te bieden voor de feestdagen.

Feestelijke visuals

Zorg dat je opvalt met feestelijke visuals! Tijdens de feestdagen is het belangrijk om visuele aanpassingen te maken op je website én in je advertenties, zoals bijvoorbeeld feestelijke banners voor de website waar acties in zijn verwerkt. Deze banners kun je vervolgens verwerken in je social media campagnes. Zijn er bepaalde producten die veel worden verkocht rond deze tijd van het jaar? Licht deze uit op de homepagina van je website of op social media. Een andere manier om social media goed in te zetten tijdens de feestdagen, is door contact te zoeken met je doelgroep. Als je servies verkoopt kun je de lezer een aantal tips geven over het samenstellen van het perfecte servies voor het kerstdiner. Verkoop je veel diverse producten? Licht dan een aantal cadeau ideeën uit!

Laat jouw (feestdagen) marketing uitvoeren door Blub!

Heb je wat extra inspiratie nodig op het gebied van marketing rond de feestdagen? Kijk eens naar onze inhaakkalender! Als je nog wat extra hulp nodig hebt met het optimaliseren van jouw marketingstrategieën rond de feestdagen staat Blub voor jou klaar! Onze ervaren marketeers gaan voor jou aan de slag om alles uit de feestdagen te halen. Neem gerust contact met ons op!