Pinterest in je marketingstrategie

Wie gebruiken Pinterest?

In Nederland maken ongeveer 3,5 miljoen mensen gebruik van Pinterest. Ruim 80% van de Nederlandse gebruikers is vrouw, wat wil zeggen dat de overige gebruikers mannelijk zijn óf hun geslacht niet hebben aangegeven. De grootste gebruikersgroep is tussen de 20 en 39 jaar. Pinterest wordt gebruikt om ideeën op te doen voor het interieur, outfits of recepten, maar ook om te oriënteren op aankopen

Waarom Pinterest?

Maar waarom zou je Pinterest moeten meenemen in je marketingstrategie? En wat levert het nou eigenlijk op?

1. Hoge traffic naar je blog, website of webshop

Veel Pinterest gebruikers struimen het platform af voor inspiratie. Zodra zij een interessant product of idee vinden, willen zij weten waar ze dit kunnen kopen of waar ze meer informatie kunnen krijgen. Om de gebruiker hierbij te helpen, kun je een URL koppelen aan afbeeldingen die je plaatst op Pinterest. Op deze manier komt de gebruiker direct op de goede landingspagina! En wie weet kopen ze je product of zijn ze geïnteresseerd, ze hebben in ieder geval een kijkje genomen op je website en je bent in hun gedachten. Goede start, toch!

2. De duur van een pin

Als gebruikers jouw afbeelding pinnen, komt de afbeelding ook op het overzicht van zijn of haar volgers. Zo verspreidt jouw afbeelding zich en verdwijnt het niet zomaar net als op Instagram of Facebook, waar je alleen de nieuwste berichten ziet. Ook blijft de bron (jouw website) van de afbeelding behouden, hoe vaak de afbeelding ook gepind of gedeeld wordt. Zo leidt jouw afbeelding zijn eigen leven en komt het bij verschillende mensen terecht. Gratis verspreiding, hoe fijn!

3. Niet alleen maar mooie plaatjes

Nu denk je misschien dat je fotogenieke foto’s moet maken om interessant te zijn op Pinterest, maar niets is minder waar. Op Pinterest kun je ook een bepaald gevoel overdragen of infographics delen. Daarvoor hoeft je foto er niet op en top uit te zien, als het maar een bepaald gevoel creëert of als de informatie maar duidelijk overkomt. Maar zorg er wel voor dat de afbeelding niet te laag van kwaliteit is, het oog wil natuurlijk ook wat.

Welke bedrijven kunnen gebruik maken van Pinterest?

edereen. Nou gaat het bij het ene bedrijf natuurlijk iets makkelijker dan het andere bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een hovenier of een vloerenwinkel. Mensen die een mooie tuin willen laten aanleggen of die een nieuwe vloer willen, zoeken dan op Pinterest voor inspiratie. Maar ook bedrijven met andere producten of juist diensten kunnen gebruik maken van Pinterest. Probeer bijvoorbeeld de sfeer van het bedrijf over te brengen via de afbeeldingen of deel interessante infographics.

Hulp nodig met Pinterest?

Pinterest kan een toegevoegde waarde zijn voor je bedrijf. Vind je het veel gedoe, lastig of kost het je veel tijd? Neem dan contact met ons op! Onze ervaren marketeers staan te trappelen om jou te helpen met het opzetten en onderhouden van jouw Pinterest account.