Home

H o m e

W e r k

O v e r   o n s

C o n t a c t

Is jouw website mobielvriendelijk? Wel met deze 3 tips!

In 2012 werden ruim 90% van de zoekopdrachten uitgevoerd via de desktop. Nu anno 2023, wordt driekwart van alle zoekopdrachten uitgevoerd via de mobiele telefoon. Grote kans dus dat het grootste deel van jouw bezoekers via hun telefoon op jouw website terecht komt.

 

Helaas zijn veel websites nog niet ingericht op de mobiele gebruiker. Niets is vervelender dan een website die niet goed werkt op je telefoon; het keuzemenu is opeens nergens meer te vinden, je moet oneindig scrollen om onderaan de pagina te komen, de halve tekst is verdwenen en zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar hoe maak je jouw website mobielvriendelijk? Wij geven je een aantal tips.

Een goede lay-out is de basis

De gebruikerservaring is enorm belangrijk voor een mobielvriendelijke website. Weet iemand zijn weg te vinden op jouw website? Grote kans dat ze dan converteren tot klant. Zorg daarom voor een goede lay-out waarin alles eenvoudig te vinden is voor de mobiele gebruiker. Ruil je uitgebreide keuzemenu aan de linkerkant van de website daarom in voor een overzichtelijk en inklapbaar keuzemenu. Ook kun je het menu mee laten scrollen met de bezoeker. Zo kan de bezoeker eenvoudig blijven navigeren op de website, zonder opnieuw naar boven te moeten scrollen.

Eenvoudige lay-out en zoekfunctie

Een mobielvriendelijke lay-out is eenvoudig te lezen en beschikt over een zoekfunctie. De leesbaarheid kun je eenvoudig verbeteren door te kiezen voor korte teksten met duidelijke tussenkoppen en genoeg witruimte tussen de alinea’s. Op je mobiel lijkt tekst al gauw erg lang, waardoor je het minder snel gaat lezen. Een eenvoudig te vinden en te gebruiken zoekfunctie zorgt ervoor dat bezoekers niet direct je website verlaten als zij iets niet kunnen vinden op je homepagina.

Snelle laadtijd? Vergelijk hosting partijen

Om jou veel moeite te besparen hebben wij de inhaakkalender al helemaal klaar voor jou. iedere maand hebben wij voor jou de leukste feestdagen uitgekozen en die voor jou op de kalender gezet. Nu kan je direct beginnen en ben je helemaal voorbereid op de leukste en gekste dagen van volgend jaar. Wil jij nog meer informatie hebben of wil je hulp hebben bij het kiezen van goede content voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en dan helpen wij jou met ideeën uit onze creatieve vijver.

Kies voor een responsive design

Een responsive design is een webdesign dat zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee de site bezocht wordt. Bij Blub werken wij altijd met responsive webdesign. Of de website nu wordt bezocht via desktop, via een smartphone of via een tablet, de site is goed bruikbaar.  

Als er wordt gekozen voor een responsive design, is er slechts één website. Het hebben van slechts één website in tegenstelling tot meerdere losse websites voor verschillende apparaten heeft vele voordelen. Zo is er maar één URL en daarom ook maar één Google Analytics-code nodig. Hiernaast is een responsive design ook goed voor de SEO. Er is immers maar één website en geen duplicate content. Ook maakt het hebben van maar één website linkbuilding eenvoudiger. Alleen maar voordelen dus!

Is jouw website mobielvriendelijk?

Is jouw website al mobielvriendelijk? Check het eenvoudig met deze tool van Google. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken met het mobielvriendelijk maken van jouw website? Laat ons jou helpen! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.