CASE 2

Receptenboekje en afbeelding voor de webshop

De Beste Wijn Bij

Oriëntatie

Voor vakantieveilingen wou de klant 6 wijnen met recepten erbij aanbieden. Een leuk boekje met informatie over wijn en de recepten moest ontworpen worden in de stijl van De Beste Wijn Bij. De bedoeling is dat mensen hierdoor nog meer wijnen gaan bestellen. Ik heb hier ook een afbeelding voor in elkaar geshopt, zodat de mensen die het bestellen een beeld hebben bij wat ze krijgen.

Verzamelen materiaal

Micky heeft de teksten, recepten en foto’s bij de gerechten geschreven en verzameld. Aan mij de taak om mijn creativiteit te gebruiken in dit boekje. Het logo en de juiste fonts heb ik van Bas gekregen. Voor opvulling heb ik zelf nog foto’s van wijn gezocht.

Ontwerpen

De website en visitekaartjes heb ik gebruikt als basis. Dit moet namelijk wel overeenkomen met elkaar. De kleuren van het logo komen in het hele boekje terug. Ik heb verschillende wijnkringen in het boekje verwerkt om de leegte op te vullen. En ook een aantal getekende afbeeldingen om te breken met grote stukken tekst. Ik ben de tekst gaan plaatsen in het boekje en het opmaken ging eigenlijk vanzelf. De eerste opzet hebben we naar de klant gestuurd. Deze had een aantal opmerkingen, maar dat was vooral inhoudelijk met tekst en afbeeldingen. Toen er nog een aantal wijzigingen in de wijnen en recepten kwamen heb ik nog een aantal keer het boekje aangepast. Totdat uiteindelijk alles erin stond.

Controle

Ik heb samen met Micky het boekje nog een keer doorgelopen of alle wijnen bij de recepten goed waren en ook of er geen spelfouten of andere rare dingen verstopt waren. Dit is handig om samen te doen, omdat je zelf niet alles meer ziet.

Bekijk hier de website