Adverteren op Pinterest

Wat is Pinterest?

Eigenlijk kunnen we zeggen dat Pinterest een groot online prikbord is. Pinterest wordt gezien als social media kanaal, maar is eigenlijk een visuele zoekmachine voor het opdoen van inspiratie en eventueel een aankoop.  De foto’s en video’s die op Pinterest geplaatst worden, worden “pins” genoemd. Iedere gebruiker kan leuke en inspirerende pins opslaan in borden. De meeste gebruikers zijn tussen de 18 en 50 jaar. Van deze mensen, bestaat het merendeel (80%) uit vrouwelijke gebruikers.

Wat moet je weten?

Het is belangrijk om na te gaan of jouw bedrijf wel geschikt is voor Pinterest. Het moet passen bij de identiteit van het bedrijf en bij de doelgroep van jouw product/dienst. Daarnaast is het heel belangrijk dat je goede, visuele content hebt. Een simpele foto met een smartphone is eigenlijk niet voldoende.

Op Pinterest wordt vooral veel gezocht naar inspiratie voor het interieur en/of exterieur, kledingtips, make-up tips, haarstijlen, tattoo inspiratie, leuke recepten etc. Gebruikers van het platform gebruiken de foto’s vervolgens als inspiratiebron.

Voordelen om als bedrijf gebruik te maken van Pinterest:

  • Meer vindbaarheid wat leidt tot meer verkeer naar je website
  • Gebruikers zoeken zelf naar producten/diensten waar zij interesse in hebben. Zo bereik je beter de mensen die écht geïnteresseerd zijn in jouw product/dienst.
  • Je content wordt snel onder de aandacht gebracht bij een groot publiek. Wanneer iemand jouw content “repint”, wordt jouw bericht vanzelf snel verspreid.
  • Je content blijft maandenlang goed zichtbaar in vergelijking met Facebook en Instagram.
  • Adverteren op Pinterest hoeft niet duur te zijn. Met een dagbudget van 5 euro kun je al aan de slag!

Pinterest adverteren

Pinterest kan voor jouw bedrijf een goed platform zijn om verschillende doelen te bereiken. Of je nu meer conversies of meer naamsbekendheid wilt, Pinterest adverteren helpt! Pinterest kent verschillende manieren om te adverteren:

Gesponsorde pins

Deze advertentie ziet eruit als een standaard pin, maar krijgt wel een “gesponsord label”. De pins worden getoond op de startpagina, tussen de zoekresultaten en bij “gerelateerde pins”. Wanneer gebruikers van de app op jouw gesponsorde pin klikken, worden ze meteen doorverwezen naar de website.

Gesponsorde videopins

Bij deze advertentie is het enige verschil dat er een video wordt gebruikt in plaats van een foto. Je hebt hierbij twee opties: je kunt kiezen voor een standaardbreedte of een video op maximale breedte. Bij maximale breedte wordt de video dubbel zo groot weergegeven ten opzichte van de andere pins, waardoor deze meer opvalt.

Gesponsorde app-pins

Dit is de perfecte manier om een app te promoten! Deze pin bevat een knop waarmee gebruikers direct jouw app kunnen downloaden zonder de Pinterrest app te verlaten. Deze advertentie wordt alleen ondersteund in de Pinterest app en wordt niet vertoond als iemand via een webbrowser gebruik maakt van Pinterest.

Gesponsorde carrousels

Deze advertentievorm bestaat uit 2 tot 5 foto’s die samen een carrousel vormen. Elke foto krijgt een eigen titel waarbij ook een aparte landingspagina kan worden toegevoegd. Deze advertentie is dus perfect om te gebruiken als je verschillende producten onder de aandacht wilt brengen.

Ga aan de slag met Pinterest adverteren

Wil je aan de slag met Pinterest adverteren en kun je wel wat hulp gebruiken? Blub staat voor je klaar! Wij maken, testen en optimaliseren je advertenties zodat we samen het beste resultaat behalen.