5 tips in tijden van Corona

Creatieve oplossingen

Met een flinke dosis creativiteit kom je een heel eind. Zo zien we dat restaurants massaal over gaan op thuisbezorging. Dat is niet alleen een slimme oplossing, je draagt op die manier ook een steentje bij aan de maatschappij. Ouderen of mensen die liever de deur niet uit willen kunnen dankzij bezorging toch genieten van een verse warme maaltijd.

Ook bloemisten, bakkerijen en andere fysieke winkels brengen hun producten persoonlijk aan huis of bedenken andere creatieve oplossingen. Brownies per post, een verrassingsbox met kleding of een privé shopsessie. Ondernemers doen nog altijd hun best om klanten zo goed mogelijk van dienst zijn!

Er zijn ook steeds meer ondernemers die kansen zien op online gebied. Veel mensen werken komende periode thuis en zijn daardoor vaker online. Speel daarop in met live streamings, informatieve video’s of advies op afstand.

Communicatie

De hele wereld volgt het laatste nieuws op social media. Zorg dat je zichtbaar bent met relevante content! Houd klanten op de hoogte van de maatregelen binnen je bedrijf. Laat zien dat je bewust bent van de risico’s en welke voorzorgsmaatregelen je treft. Communicatie is alles.

Vaak schiet het posten van berichten op social media erbij in als het druk is. Nu het misschien wat rustiger is, is het een goed moment om kritisch naar je eigen social media kanalen te kijken en alvast vooruit te werken. Waar zit jouw doelgroep op te wachten en waar kun je ze mee ‘helpen’?

Focus op online!

Nu de focus steeds meer op online komt te liggen, is dit hét moment om klanten te wijzen op je website. Zijn er nieuwe projecten die je wilt uitlichten? Nieuwe diensten die je onder de aandacht wilt brengen?

Wil je eens sparren over je website? Bel ons gerust! BLUB media is in deze periode gewoon bereikbaar. Ook voor communicatie uitingen op je website (of andere kanalen) omtrent het coronavirus kun je bij ons terecht.

Neem je bedrijf onder de loep

Bereid je bedrijf voor op een frisse start nadat de storm rondom corona weer is gaan liggen. Werk je achterstallige administratie bij en neem je bedrijf eens goed onder de loep. Dit is hét moment voor een evaluatie! Wat kan er verbeterd worden? Zijn er innovatiekansen? Nieuwe producten of diensten die je kunt lanceren? Maak een plan de campagne!

Maak een marketingplan!

Hoe fijn is het om alvast een plan klaar te hebben liggen, voor als de gekte en onrust weer voorbij is? Onderzoek je doelgroep, check de concurrentie, bepaal je doelstellingen en stel een marketingplan op.

Denk ook na over acties die je nu al kunt inzetten. Momenteel wordt er minder geadverteerd en zullen advertentiekosten hoogstwaarschijnlijk goedkoper gaan worden.

Wij geloven in de kracht van oplossingen! Van de nood een deugd maken. 😉 Benieuwd waar wij je bij kunnen helpen? Neem contact met ons op! We gaan graag (op gepaste afstand) met je in gesprek. ☕😊